Foto CV

Sinds 2008

Het begint weer te kriebelen: nieuw werk ontstaat, autonoom werk waar de gebruiksfunctie steeds meer naar de achtergrond verhuist. Deze keer gedecoreerd met matte engobes (gekleurde kleilagen).

In 2012 verhuist de werkplaats naar een mooi groot pand aan de Paradijslaan in Crooswijk.

1998

Water en buitenzijn , twee dingen waar ik erg van hou, dus ligt het voor de hand om ook met fonteinen te gaan spelen, tafeltjes en krukjes voor buiten te maken. Het kleurenpalet van mijn glazuren is ondertussen behoorlijk uitgebreid waardoor kleurrijke glazuurdecoraties op de gedeeltelijk naakte klei kunnen ontstaan.

Sinds 1992

Het leven in de groote stad laat indrukken achter, de steeds wisselende skyline langs de Maas inspireert tot de eerste Rotterdamschalen. De Skyline verwerkt in een schaal. Tot op heden blijft dit een boeiend onderwerp met steeds nieuwe gebouwen die in Rotterdam verrijzen,  steeds veranderende schalen aangepast aan de nieuwe skyine.

1987

 Een eigen werkplaats in Rotterdam begonnen, de eerste 25 jaar aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Crooswijk.

Om na al de invloeden van anderen mijn eigen stijl te vinden ben ik met heel sober, geometrisch werk begonnen in contrasterende kleurstellingen. Met als uitgangsvormen driehoek, cylinder, cirkel.

De werkplaats is groot genoeg om ook les te kunnen geven en leerlingen en  stagiaires  op te leiden.

Zomer 1986

Werkperiode Bij Eva Eisenloeffel, La Borne/Frankrijk

Hier ben ik voor het eerst met hout gestookte oven en zoutglazuur in aanraking gekomen. In dat jaar heb ik er mijn eerste hout/zoutoven gestookt, de eerste van velen. La Borne is een plek waar ik vaak terug kom: de inspirerende omgeving en de gedreven keramisten

1983 – 1986

 Keramikwerkstatt Ilse Specht, Osnabrück/ Duitsland.

Theorielessen aan de Handwerkskammer.

Januari 1986 Meisterprüfung.

In deze tijd veel bezig geweest met handopbouwen, draaien en het maken van enorm veel glazuur proeven.

1982 -1983

 Werkperiode Camphill Pottery, Glencraig/Northern Ireland.

Geïnspireerd door het Ierse landschap en de Britse manier om met keramiek om te gaan, ben ik nieuwe wegen in steengoed en glazuren ingeslagen.

1979 -1982

Opleiding bij Töpferei Dörrbecker, Treysa/Duitsland.

In deze pottenbakkerij werd meer dan 300 jaar traditioneel slibgedecoreerd aardewerk gemaakt, tegenwoordig is deze werkplaats als Museum te bezichtigen. Vele jaren voor mij heeft hier mijn grootvader het vak geleerd.